Economia

Saab presenta suspensió de pagaments i s'escindeix de General Motors

Economia

El fabricant suec d'automòbils Saab ha decidit escindir-se de la seva matriu, el grup nord-americà General Motors, amb la finalitat d'assegurar-se la viabilitat com a companyia independent, concentrant les seves operacions a Suècia, per la qual cosa ha sol·licitat la suspensió de pagaments.

La decisió del consell d'administració de Saab es produeix després que General Motors anunciés la decisió de desfer-se d'aquesta firma, en el marc del pla de viabilitat que preveu la supressió de 47.000 llocs de treball a tot el món.

L'empresa també presentarà el seu pla de reorganització, que preveu concentrar les activitats de disseny, enginyeria i producció a Suècia.

Alhora, s'estableix un termini de tres mesos per executar el pla de reestructuració, una vegada rebi el vistiplau de l'autoritat judicial, encara que Saab precisa que, perquè el pla s'implementi de manera satisfactòria, es requeriran fons addicionals. L'empresa espera que aquests fons que necessitarà per al procés de reorganització, que no tindrà cap impacte sobre altres activitats de General Motors, vindran tant d'inversions públiques com de privades, i ha afegit que espera comptar amb el suport del govern suec durant aquest període.

General Motors va adquirir el març de 1990 un 50% de Saab, una companyia dedicada originàriament al sector aeronàutic i que actualment té una plantilla de més de 4.000 treballadors a Suècia, i va deixar el 50% restant en mans del holding Investor, la societat d'inversió de la família Wallenberg.

El gener del 2000, la multinacional nord-americana va decidir comprar un 50% en propietat d'Investor i adquirir el 100% de Saab, per un import d'uns 60.000 milions de corones sueques, equivalents a 5.500 milions d'euros al canvi actual.

Les vendes mundials de la firma sueca van arribar l'any passat a 93.295 unitats a tot el món, fet que suposa un descens d'un 25,2% en relació amb l'exercici anterior. A l'Estat espanyol, la companyia va vendre 5.361 cotxes el 2008, un 34,8% menys que el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona