Economia

SAS no dóna per tancat l'anunciat acord de venda d'Spanair

Aerolínies

L'anunci fet per fonts properes al grup d'institucions i empresaris catalans segons el qual s'havia tancat l'adquisició de la majoria del capital de l'aerolínia Spanair al grup escandinau SAS, que seguiria com a soci industrial ha estat matissat per un portaveu de SAS, propietària d'Spanair, que ha afirmat aquest dimarts al vespre que encara "no hi ha acord" per a la compra.

El portaveu ha afegit que actualment les converses "segueixen obertes" i que la data límit per arribar a un acord és el dissabte 31 de gener. El mateix portaveu ha assenyalat que coneixent l'estat actual de les converses no es pot preveure un acord ni les "pròximes hores" ni que s'arribi a un acord definitiu de compra abans de la data límit fixada davant de les autoritats de la borsa d'Estocolm.

En cas que es produeixi finalment l'acord, la societat de capital risc Catalana d'Iniciatives, el consorci Turisme Barcelona i un grup d'empresaris formalitzaran la compra d'una participació superior al 50% en el capital de Spanair per un preu simbòlic, amb l'objectiu de crear una línia aèria amb seu a Catalunya que potenciï l'activitat de l'aeroport de Barcelona. Portaveus de Catalana d'Iniciatives han declinat fer qualsevol declaració sobre això, però fonts del sector turístic han detallat que el president de Turisme Barcelona, Joan Gaspart, així ho ha explicat aquest dimarts en una reunió d'aquest organisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.