Economia

Els 260 treballadors afectats per l'ERO d'Esteban Ikeda es manifesten a Barcelona

Economia

Els 260 treballadors afectats per l'ERO d'Esteban Ikeda, l'empresa proveïdora de seients de Nissan, s'han manifestat aquest divendres al matí a la plaça Espanya de Barcelona i han impedit la circulació dels vehicles.

L'empresa, que al mes de gener va presentar un concurs de creditors, va tancar la planta que tenia al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i continua sense donar informació als sindicats, que demanaran una reunió amb la direcció de Nissan després que l'empresa anunciés la possibilitat d'adquirir actius d'Esteban Ikeda. L'objectiu d'aquesta trobada seria "apropar posicions" i intentar que l'oferta de la multinacional japonesa no es limités a la compra d'actius sinó que, a més, tingués en compte el manteniment de la plantilla. Els sindicats es reuniran amb els administradors concursals i Inspecció de Treball dilluns que ve.

Nissan proposa solucions
L'oferta de Nissan preveu l'adquisició de maquinària i, especialment, un estoc de producció de 400 seients, ja que els acomiadaments d'Esteban Ikeda han suposat a l'empresa japonesa un endarreriment en la producció dels seus models Pathfinder i Navara per no disposar de seients.

Els treballadors, però, sospiten que l'oferta de Nissan podria amagar "una jugada" amb el grup Johnsons Control, el propietari de l'empresa, per "abaratir costos", ja que la plantilla té unes "condicions laborals dignes" a causa de l'antiguitat.

Malgrat tot, l'empresa ja va assegurar que no té cap intenció de quedar-se amb Esteban Ikeda i que l'oferta que ha plantejat es limita a la compra d'alguns "seients que l'empresa té en estoc" i "'alguna línia de producció".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.