Economia

Les xifres de l'últim trimestre confirmen que l'economia catalana ha entrat en recessió

Les dades de creixement del 2008 de l’economia catalana ja són oficials. El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha fet públic que el PIB interanual català ha tancat amb un creixement de tan sols el 0,9%, una dada que ell mateix ha qualificat de negativa si es compara ‘‘amb la del 2007, quan es va registrar un creixement del 3,6%”.

El conseller també ha reconegut que Catalunya està en recessió, ja que el darrer trimestre de 2008 va tancar amb una xifra negativa, -0,6%, el tercer balanç trimestral negatiu.

Castells ha fet aquestes declaracions durant la seva participació en una conferència de Caixa Sabadell sobre les perspectives econòmiques del 2009.

El conseller s'ha mostrat optimista sempre que es compleixin uns requisits: “Ara cal evitar que la caiguda de l’activitat econòmica sigui molt pronunciada, atendre els sectors socials més desafavorits, evitar que la crisi de l’economia financera es propagui a l’economia real i afecti les empreses solvents i, naturalment, arribar als problemes de fons de l’economia catalana: millorar la competitivitat i la productivitat’’

D’altra banda el conseller ha afirmat que ‘‘estem a la fase final de la negociació sobre el finançament, en poques setmanes veurem com acabarà’’. Tot i així ha recordat que per el moment els avenços que ha fet el govern espanyol són insuficients.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.