Economia

El ministre d'Indústria viatja dimecres a Alemanya per portar l'Audi Q3 a Martorell

Economia

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, viatja demà passat a Alemanya per entrevistar-se amb la direcció del grup Volkswagen i tractar sobre la possible adjudicació de la producció de l'Audi Q3 a la planta de Seat a Martorell.

Fa pocs dies, el director general d'Indústria, Jesús Candil, va advertir que, si la planta de Seat no és l'adjudicatària del nou totterreny d'Audi, el govern central retirarà una part dels ajuts concedits a la companyia.

La plantilla de Seat va aprovar en referèndum congelar el seu salari durant aquest any per tal d'assegurar l'adjudicació a Martorell del nou model d'Audi, si bé Erich Schmitt, encara president de Seat, va insistir que la petició de l'empresa era de dos anys de congelació salarial. Per la seva banda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va indicar ahir que l'adjudicació a Seat "és el que pertoca" després de les gestions de la Generalitat i del govern central, i també de l'actitud "responsable" dels sindicats. "Esperem que Volkswagen compleixi", va indicar el conseller, que va avisar que, si no és així, es podrien retirar a la companyia els ajuts per al Q3.

La setmana passada, el comitè d'empresa de Seat va exigir a la direcció de la companyia "més implicació" en el procés d'adjudicació de l'Audi Q3, una decisió que s'ha de prendre d'aquí a pocs dies.

Temps perdut
El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha demanat a la direcció que no sigui "un simple traslladador de documents" per als responsables del consorci, i va recordar que la manca d'informació sobre l'estat del procés "perjudica" la imatge de l'empresa.

El representant dels treballadors va lamentar que s'hagi perdut massa temps amb els "desacords sindicals", i ara Volkswagen manté "intenses reunions" per la pressió d'Audi d'adjudicar-se per a les seves factories el nou totterreny, en un moment en què hi ha poca feina per la crisi del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.