Economia

De la Vega insisteix que s'està "a punt" d'arribar a un acord per al nou model de finançament

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha dit que no hi ha novetats des d'aquest divendres i fins aquest dissabte sobre la qüestió del finançament. Ha insistit que s'està "a punt" d'arribar a un acord per al nou model de finançament "que millorarà els recursos per als ciutadans". De la Vega ha fet servir una metàfora per explicar el moment actual de les negociacions: "Tenim el pentagrama, i ara, amb el concert de totes les parts, estem acabant la música". "Estem afinant els instruments", ha afegit.

Aquest divendres el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, no va voler confirmar ni desmentir les informacions que apunten que el govern espanyol preveu destinar 7.000 milions d'euros més al sistema de finançament autonòmic. Quan va ser preguntat per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al consell de ministres, Solbes va afirmar que el seu ministeri "segueix treballant amb les comunitats autònomes amb contactes a diferents nivells" i que "encara no és moment de parlar d'una xifra concreta".

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia en una roda de premsa, juntament amb el ministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos, posterior a la constitució del comitè organizador de la presidència espanyola de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.