Economia

Els accidents laborals baixen, però moren més treballadors

Deu catalans van perdre la vida a la feina al març, enfront dels sis del mateix mes de fa un any. La sinistralitat cau sensiblement. La construcció té el doble d'incidència que la mitjana

El Dia per la Salut en el Treball és una celebració amb poc a celebrar. Malgrat que els accidents laborals tendeixen a baixar, encara queda molta feina a fer. La caiguda de l'activitat en la construcció, el sector més afectat, ha empès la sinistralitat a la baixa, però els accidents mortals han augmentat en l'últim any.

Entre els mesos d'abril del 2008 i març del 2009, han mort 101 treballadors a Catalunya per 98 del mateix any mòbil 2007-2008. Aquest augment de tres treballadors, sumat al fet que en l'últim any hi ha hagut menys afiliats a la Seguretat Social, revela un índex d'incidència (accidents per cada 100.000 treballadors) més alt.

Segons les dades del departament de Treball, en l'últim any l'índex d'accidents mortals va ser de 3,68, mentre que entre l'abril del 2007 i el març del 2008 va ser de 3,47.

L'índex d'incidència només augmenta, en l'últim any, pel que fa a accidents mortals, ja que en total baixa de 5.600 a 5.028, i també cau en accidents lleus i greus.

La construcció

Per sectors, el que té més incidència continua sent la construcció, amb un índex de més de 10.600 accidents per cada 100.000 treballadors, xifra que dobla la mitjana de tots els sectors catalans. Pel que fa als mortals, l'índex és d'11,47, el triple de la mitjana. La indústria també se situa per sobre de la mitjana, mentre que els serveis són el sector amb menys sinistralitat.

El març no ha estat un bon mes per a la salut en el treball, ja que deu catalans han mort a la feina, dos dels quals estaven ocupats a la indústria, quatre a la construcció i quatre més als serveis.

Amb aquests, la xifra d'accidents mortals en el primer trimestre puja fins a 22, la majoria (20) homes i bona part (10) del sector serveis. Comparant aquestes dades amb les del mateix mes de l'any passat, les morts han repuntat de sis a deu. Aquest augment sembla puntual al març, ja que els 22 treballadors morts en el conjunt del trimestre són quatre menys que en el mateix període de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora