Economia

Mig miler de treballadors del Grup Zeta es manifesten en plena negociació d'un ERO que afecta 533 empleats

Comunicació

Mig miler de treballadors del Grup Zeta, editor entre altres capçaleres d''El Periódico de Catalunya', s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona.

La manifestació, que ha transcorregut entre la seu del diari 'El Periódico de Catalunya' i la plaça Sant Jaume, ha coincidit amb la celebració de la primera reunió entre la direcció de l'empresa i els representants dels treballadors. Fonts sindicals han assenyalat que en aquesta primera reunió s'ha constatat l'allunyament de les posicions de les dues parts. Els treballadors reclamen que en cas d'acomiadaments aquests siguin voluntaris. L'ERO es va presentar el 31 de desembre i afecta 533 treballadors d'un grup amb poc més de 2.300 treballadors.

La direcció de l'empresa va decidir presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) l'últim dia de l'any davant de les autoritats laborals del govern de l'estat espanyol i ha ratificat l'inici del període de consultes a partir d'aquest dijous 8 de gener, cosa que limita la negociació fins el pròxim 7 de febrer.

El fet de presentar-se l'expedient davant del Ministeri de Treball i no davant del Departament de Treball de la Generalitat és un fet que els gabinet laborals dels sindicats amb representació en el comitè d'empresa estan estudiant per si existeix un defecte de forma en el tràmit de la direcció de l'empresa.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.