Economia

Es multipliquen per tres les peticions per cobrar la renda mínima d’inserció

Segons la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, hi ha 50.000 famílies en què cap dels progenitors cobren ni prestació, ni subsidi

Les peticions de catalans que volen cobrar la renda mínima d'inserció perquè no tenen cap ingrés s'han multiplicat per tres durant el primer trimestre d'aquest any. Així ho ha explicat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que creu que en els pròxims mesos la situació pot empitjorar encara més, ja que prop d'un 40% dels aturats de Catalunya no cobren cap prestació.

La consellera ha revelat una altra dada sobre els catalans en risc d'exclusió social: "Hi ha unes 50.000 famílies en aquests moments en què els dos progenitors o les persones adultes han deixat de rebre la prestació d'atur i el subsidi posterior; per tant, amb aquestes famílies és amb les que s'ha de fer aquest treball de suport, insisteixo, que ha de ser extraordinari'.

Pel que fa a la llei de la dependència, Capdevila espera que amb la nova ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, hi haurà millores en l'aplicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.