Economia

El president de Seat augura llocs de treball per al 2011 tot i que abans caldrà aplicar "mesures addicionals"

Automoció

El president de Seat, Erich Schmitt, ha afirmat avui que la producció de l'Audi Q3 a la planta de Martorell permetrà crear llocs de treball a partir del 2011, encara que ha avisat que fins aleshores caldrà aplicar "mesures addicionals" que facin més competitiva la factoria catalana.

Schmitt, que ha comparegut davant la premsa després de la confirmació oficial d'Audi que el nou totterreny urbà de la marca es produirà a Seat, ha negat de manera rotunda que la filial de Volkswagen rebrà 300 milions d'euros en forma d'ajudes per part de govern espanyol i Generalitat, tal com s'havia publicat.

El màxim responsable de Seat, que aquest matí ha mantingut una reunió privada amb el president català, José Montilla, ha afirmat que no té "ni idea" de les ajudes que percebrà la filial de Volkswagen, escudant-se en el fet que empresa i administracions han acordat "confidencialitat" sobre això.

El govern aporta diners
No obstant això, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha anunciat aquest dimecres la creació d'una empresa mixta d'innovació en automoció entre l'executiu espanyol i la Generalitat, a la qual el govern català aportarà 40 milions d'euros en un crèdit per a Seat amb opció a transformació en accions, aspecte encara a consensuar amb la companyia automobilística.

El conseller ha considerat que per a la decisió final de Volkswagen de fabricar el Q3 a Barcelona, ha estat "clau" el suport a la innovació, així com el compromís del govern per renovar les ajudes al sector de l'automoció el 2010 i el 2011, encara sense quantificar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”