Economia

Puigcercós critica que el 2008 s'acabarà sense una proposta "real i seriosa"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat que el 2008 s'acabarà sense que el govern espanyol hagi concretat una proposta "real i seriosa" al voltant del nou model de finançament, i alhora ha reclamat una reunió "urgent" dels tres socis de govern de la Generalitat de Catalunya –PSC, ERC i ICV– per abordar la proposta de reforma del sistema fiscal de les comunitats autònomes presentada pel vicepresident econòmic del govern, Pedro Solbes.

Així ho ha exposat després de la reunió que ha mantingut amb el president del Govern Balear, Francesc Antich, al Consolat de Mar, on ha afirmat que des de la seva formació "ja temíem" que no seria un document concret, sinó que es tracta d'un avanç "molt petit", tal com ha qualificat la proposta de l'executiu central, que preveu un tercer fons per a les regions amb la renda més baixa a més dels relatius a l'anivellament de serveis i de solidaritat.

Tal com ha recriminat, dins de la nova proposta "falten xifres i percentatges", tot i que ha afirmat que "estem a la primera part del partit i encara hem de seguir negociant".

Pel que fa a les Balears, ha lamentat que sigui l'autonomia "més perjudicada" –24 punts per sota de la mitjana nacional en finançament per càpita– i ha considerat que "no és normal" que l'esforç fet en solidaritat cap a altres regions es vegi recompensat "amb inversions inferiors a la mitjana".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.