Economia

La CE es mostra pessimista sobre l'economia a l'eurozona, que calcula que es contraurà un 1,9%

Economia

La Comissió Europea ha reconegut aquest dilluns que la crisi està afectant l'economia europea més del previst i ha calculat que el producte interior brut (PIB) dels països de la zona euro es contraurà aquest 2009 l'1,9% (l'1,8% en el conjunt de la UE) i que el dèficit públic es dispararà fins al 4% (el 4,4% en els 27). A més, es mostra més pessimista que el govern espanyol sobre la gravetat de la recessió a l'Estat i preveu una caiguda del PIB del 2% (el govern espanyol va situar-lo en un 1,6% divendres passat) que anirà acompanyat per un fort augment de l'atur, de prop del 19% el 2010. També espera que el dèficit espanyol arribi al 6,2% en el 2009, per reduir-se lleugerament en el 2010, fins al 5,7%.

Brussel·les atribueix aquest deteriorament a l'agreujament de les turbulències financeres, a la desacceleració global i a la forta correcció de la construcció en alguns Estats membres. També confia que Europa torni a créixer el 2010, amb increments del PIB del voltant del 0,5%.

La recessió provocarà la destrucció de llocs de treball aquest any i el 2010, fet que portarà la taxa de l'atur fins a més del 10% en la zona euro i al 9,5% al conjunt de la UE el 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.