Economia

El BCE compleix el guió previst i manté els tipus al 2%

Economia

El Consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir els tipus d'interès de la zona euro al 2%, tal i com ja havia anticipat el president de la institució, Jean Claude Trichet, qui havia assenyalat que la propera cita important de l'entitat seria al març.

Amb la decisió d'aquest dijous, el BCE fa una pausa en el relaxament de la seva política monetària després de les quatre retallades consecutives en el preu del diner des del passat 8 d'octubre i que han portat els tipus d'interès des del 4,25% a principis d'octubre, fins al 2% actual.

No obstant, els analistes coincideixen en pronosticar que el BCE tornarà a les retallades de tipus a partir de la seva propera reunió per combatre el deteriorament de l'activitat econòmica a la zona euro, ja que l'indicador avançat d'inflació de l'eurozona corresponent a gener es va situar al 1,1%, el que representa un descens de mig punt percentual respecte el mes anterior.

En aquest sentit, el banc nord-americà Citigroup augura que els tipus de la zona euro podrien situar-se en el 0,5% a mitjans de 2009, mentre que RBS preveu que se situaran al 1,5% en el segon trimestre de l'any, i Morgan Stanley pronostica que la taxa podria baixar fins el 1% a partir del segon trimestre.

La Comissió Europea ha pronosticat que la crisi econòmica provocarà que el PIB dels països de la zona de l'euro es contragui aquest any el 1,9%, mentre que el dèficit púbic es dispararà fins el 4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.