Economia

Cándido Méndez reelegit per cinquena vegada secretari general de la UGT

Sindicats

Cándido Méndez ha estat reelegit aquest dissabte com a secretari general de la UGT. El 40è congrés confederal, que s'ha celebrat a Madrid, l'ha escollit per cinquena vegada amb el 93,2% dels vots. Val a dir, però, que la seva era l'única candidatura que s'havia presentat.

Una de les novetats de la nova executiva serà la presència del català Frederic Monell, que serà el nou secretari de relacions institucionals. En concret, l'executiva de la UGT la formaran: José Javier Cubillo, Toni Ferrer, Almudena Fontecha, Antonio Retamino, Manuel Bonmati, Teresa Muñoz, Frederic Monell, Francisco Javier Sanjuán, Carmen López, Ana Micó, Isabel María Navarro i Marisa Rufino.

Méndez, nascut el 28 de gener del 1952 a Badajoz, va ser nomenat per primera vegada secretari general de la UGT el 1994, quan va rebre el testimoni de Nicolás Redondo.

A l'abril del 1995 es va convocar un congrés extraordinari en què el van reafirmar en el càrrec, cosa que tancava la crisi oberta després de la dimissió de tres membres de l'executiva.

Sobre el 40 Congrés de la UGT hi ha planat la inevitable crisi econòmica i els seus efectes sobre l'ocupació. El lema triat per aquesta cita, "La feina és el primer", mostra l'objectiu que els treballadors rebin una atenció prioritària en l'actual recessió econòmica.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.