Economia

Trichet anuncia que els tipus d'interès podrien baixar al març

Economia

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha assegurat que el 2% no és considerat pels membres del consell de govern de l'organisme que presideix el límit inferior al que pot arribar el tipus d'interès de referència de la màxima autoritat monetària europea.

Trichet ha reiterat la seva expressió favorita quan li pregunten per la seva definició d'estabilitat de preus assegurant que l'objectiu és mantenir la inflació per sota del 2% però a prop del dos per cent. En aquest sentit, Trichet ha arribat a afirmar que no descarta que el consell de govern baixi els tipus d'interès en la propera reunió que ha de mantenir el mes de març.

De fet, Trichet ja va avançar en la reunió de gener el que ha passat avui i el que anticipava quan va dir que la reunió important que hi havia en el futur era la del mes de març. Quan li han demanat si contempla un escenari amb el tipus d'interès de referència al 0%, el president del BCE ha dit que el tipus d'interès zero "no sembla apropiat en la situació actual". Igualment, ha indicat que quan tinguin les properes projeccions i en funció de les dades i els fets que es produeixin decidiran quin curs d'acció prenen.

Trichet ha assegurat que estem en una situació molt complexa i ha afegit que estan "en un mode de funcionament no estàndard. No excloem cap decisió i això implícitament vol dir que podem fer operacions no estàndards abans d'arribar a tipus d'interès zero", ha explicat. El president del BCE ha dit que no donaria detalls sobre quines accions poden dur a terme fins que realment ho facin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu
SOCIETAT

El malviure del sector nàutic en aigües interiors

Baells