Economia

Huguet i Sebastián viatgen a Alemanya per parlar sobre l'adjudicació de l'Audi Q3

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Joan Huguet, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), es reuniran aquest dimecres amb la direcció de Volkswagen a la ciutat de Wolfsburg, Alemanya. L'objectiu principal de la trobada és aconseguir l'adjudicació del nou model d'Audi, el Q3, a la fàbrica que Seat té a Martorell.

De ser així, la decisió de Volkswagen salvaria un excedent de 1.500 llocs de treball que sosté la direcció i desbloquejaria la concessió d'ajudes per part del ministeri, que no va incloure Seat en els 800 milions d'ajudes del pla de competitivitat d'automoció a l'espera que l'alemanya reveli on es produirà el seu nou model.

A la reunió es recordarà als directius de la multinacional alemanya que els treballadors van acceptar una congelació salarial per aconseguir l'adjudicació. El director general d'Indústria, Jesús Candil, va advertir recentment que si la planta de Seat no és l'adjudicatària del nou totterreny d'Audi, el govern espanyol retirarà una part dels 100 milions d'euros en ajudes concedides a la companyia. Tot i això, l'encara president de Seat, Erich Schmitt, que deixarà el seu càrrec el setembre que ve, ha insistit que la petició de l'empresa era de dos anys de congelació salarial.

Carnero assegura que la direcció de la multinacional alemanya no anunciarà avui qui fabricarà el Q3, encara que creu que hi haurà "notícies positives" per a Seat després de la reunió del ministre i el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA