Economia

Els preu del lloguer de pisos a Catalunya cau un 7,3%

Economia

La crisi econòmica també està causant una disminució dels preus dels lloguers de pisos a Catalunya, que s'ha abaratit un 7,3% de mitjana el març del 2009 en relació al mateix mes del 2008. La demarcació que registra una disminució més important de les rendes és Tarragona, que té els lloguers un 10% més assequibles que l'any passat. A Barcelona el preu dels lloguers ha caigut un 7,1%, a Girona un 6,8%, i a Lleida un 3,2%. L'informe del primer trimestre del 2009 de l'habitatge de lloguer, elaborat pel portal immobiliari Fotocasa i l'escola de negocis IESE, assenyala que Salou és el municipi de Catalunya on el preu ha caigut més, un 13,6% en comparació a l'any passat.

Altres localitats on el lloguer cau per sobre de la mitjana són Granollers, on s'ha abaratit un 13,5%, a Manresa un 11,4%, a Sant Cugat un 10,4%, al Vendrell un 9,8%, a Viladecans un 8,9%.

La ciutat de Barcelona continua tenint els lloguers més cars de l'Estat espanyol, amb 14,03 euros per metre quadrat i mes, seguit de Sitges, a 13,59 euros. A la capital catalana, els preus han caigut un 5,8%, mentre que a Terrassa i a Gavà tan sols ho han fet un 1,9%. A Badalona els preus han caigut un 6,1%, a Sabadell un 4,6%, a l'Hospitalet un 4,5%, a Sitges un 3,7% i a Sant Boi un 3,1%. Al municipi de Lleida el preu del lloguer s'ha situat al març als 6,77 euros per metre quadrat i mes, un 6% menys que l'any passat. A la ciutat de Tarragona es situa als 8,27 euros, un 6,5% menys, i a Girona a 9,8 euros, un 5,5% menys.

Barcelona, per districtes
El districte de Barcelona amb els lloguers més alts és Barceloneta-Born-Santa Caterina, amb un preu mitjà de 18,25 euros, mentre que a Sant Martí-La Verneda-La Pau els preus són d'11,6 euros de mitjana. Per realitzar aquest estudi s'han analitzat un total de 60.115 anuncis vigents durant els tres primers mesos del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès