Economia

Zapatero demana "prudència" i "cautela" per no alarmar els pensionistes

La Comissió Europea ha alertat avui que l'Estat és on més augmentarà el cost de les pensions d'aquí al 2060

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui que l'Estat espanyol compta amb un sistema de pensions "sòlid" i ha assegurat que en el Pacte de Toledo es pactaran les reformes necessàries per garantir-ne la "continuïtat, estabilitat i seguretat".

Zapatero ha fet aquestes declaracions en ser preguntat per l'informe fet públic aquest dimecres per la Comissió Europea, en què s'alerta que a l'Estat és on més augmentarà el cost de les pensions d'aquí al 2060 i assenyala que la situació podria agreujar-se si la crisi econòmica s'allarga.

El president espanyol ha ressaltat en roda de premsa conjunta amb el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, que l'Estat té "un dels majors fons de reserva" de la UE, amb 60.000 milions d'euros, xifra que "segurament a principis de l'any que ve s'incrementarà". I això malgrat que en els últims 4 anys s'ha produït un increment de les pensions mínimes del 30%.

A més, Zapatero ha assegurat que el 2009, "tot i ser el pitjor any per al creixement estatal des dels 70", la seguretat social "va tenir superàvit", com a conseqüència de l'augment de la població activa i "també que s'han realitzat reformes amb acords en el Pacte de Toledo".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.