Economia

Huguet avisa que els ajuts per a la compra de cotxes "no poden ser eterns"

El conseller creu que és "prematur" parlar de mantenir les subvencions l'any que ve

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha garantit aquest diumenge les ajudes de la Generalitat a la venda de vehicles es mantindran fins a finals d'aquest 2009, i ha afegit que estudiaran si s'aplicaran nous ajuts l'any 2010, però serà en funció de l'evolució de la demanda.

Després que el govern espanyol hagi anunciat aquest dissabte que allargarà els ajuts fins a finals d'any i que també hi haurà un pla similar l'any 2010, Huguet ha dit que ara és "prematur" parlar de quin tipus d'ajut es podria aplicar a partir de l'any que ve. De fet, ha advertit que això "no pot ser etern" i espera que la demanda es pugui estabilitzar a partir de la primavera de l'any que ve.

Des d'Alger, on forma part de la comitiva encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla, amb un centenar d'empresaris, Huguet ha celebrat la decisió del ministeri d'Indústria d'allargar fins a final d'any les ajudes del Pla 2000E. "És el que havíem demanat nosaltres", ha assegurat, ja que "la part catalana complia amb les expectatives fins a finals d'any". Huguet ha celebrat que "per les festes de Nadal es podran regalar cotxes amb incentius".

Ara bé, tot i que el conseller ha garantit l'ajuda de la Generalitat durant tot aquest 2009, considera que és "prematur" parlar de quin tipus d'ajut i quina quantitat es podria aplicar l'any que ve. "S'ha de veure, potser la demanda varia i no hi ha necessitat de continuar", ha dit. "Fins a final d'any complim amb les nostres ajudes, a partir de l'1 de gener veurem quina línia treu el ministeri, veurem com està la demanda, i en funció d'això estudiarem nous possibles ajuts".

Pel conseller, "l'ideal seria que la demanda comencés a arrencar pel seu compte, sense aquestes crosses". Huguet ha situat un possible escenari de recuperació de la normalitat en la demanda en la pròxima primavera. "Però són especulacions", ha deixat clar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona