Economia

Fredor dels compradors en les primeres hores de rebaixes

La crisi fa que les aglomeracions d'altres vegades no es repeteixin a les portes dels comerços. Els botiguers esperen que dissabte i diumenge tinguin més vendes

Les rebaixes d'estiu han començat aquest dimecres en uns 30.000 comerços de Catalunya amb grans descomptes, d'entre el 40 i el 50% en la majoria de productes. En alguns casos, però, arriben fins al 70%. Tot i això, no s'han pogut veure les aglomeracions en els principals centres comercials de Barcelona com altres anys.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Angel Fraile, ha explicat que les rebaixes comencen "molt agressives" i que els comerciants estan molt il·lusionats perquè esperen que siguin "molt bones". Aquests descomptes hauran de combatre la mala campnaya que han tingut els venedors.

Alguns dels clients que en aquest primer dia de rebaixes s'han acostat als comerços per buscar alguna oportunitat han constatat que "aquest any els preus estan millor" i que es troben ofertes "molt interessants".

Malgrat això, el primer dia de rebaixes ha començat sense grans aglomeracions en els comerços. Per Fraile, el fet que molta gent tingui vacances, facin jornades intensives i hagin començat les vacances escolars propicia que no es registrin les "grans aglomeracions dels primers dies de les rebaixes d'hivern".

Està previst que, enguany, cada català gasti uns 200 euros a les rebaixes d'estiu. Això són 10 menys que l'any passat, i els comerços catalans esperen registrar una facturació de 600 milions, entre un 5 i un 10% menys que l'estiu passat.

Segons Fraile, és normal no facturar tant com l'any passat. Els grans descomptes que hi haurà aquesta temporada de rebaixes faran que el nombre de productes venuts sigui similar però, tot i això, es veura acompanyat  per l'onada de calor que ha començat aquesta setmana.

La previsió d'unes vendes menors durant la temporada d'estiu ha fet que els comerços tinguin ara un estocatge d'entre un 15 i un 20% inferior que en l'any anterior.

Aquest dissabte i aquest diumenge es preveuen com a dies forts per a les vendes. Creuen el botiguers que en diumenge se solen aconseguir bones recaptacions perquè ve poca gent però compra molt.

A Catalunya, no seran gaires els comerços que obriran les seves portes diumenge. Només es podrà comprar a unes 3.000 i 5.000 botigues del sector tèxtil del centre de Barcelona i de les capitals de comarques, respectivament.

En el conjunt de l'Estat s'espera una facturació total de 4.000 milions en la campanya de rebaixes. Això és entre un 10 i un 15% menys que l'any passat i, segons Fraile, en comunitats com Andalusia, Canàries o Madrid, les vendes seran encara pitjors que a Catalunya.

Segons la Confederació Espanyola de Comerç, Catalunya representarà durant aquesta campanya de rebaixes el 14,69% de les vendes de tèxtil de tot l'Estat, Madrid, el 16,22%, i Andalusia, el 15,39%.

La distribució de vendes del tèxtil per formats comercials serà del 45% en el comerç independent, el 35% en grans cadenes i franquícies, el 15% en grans magatzems i superfícies i el 5% en 'outlets'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona