Economia

Primera gran trava

Les postures per a un acord laboral a les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa continuen allunyades. La flexibilitat sobre el pla de les prejubilacions topa amb el rebuig dels sindicats

Les negociacions entre les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa i els sindicats per arribar a un acord a la taula laboral continuen sense arribar a bon port. La reunió que van mantenir ahir les dues parts va servir per acostar posicions, malgrat que les postures d'un i altre segueixen molt distanciades.

Les direccions de les caixes mantenen la seva proposta inicial de reduir la plantilla en 1.800 persones i tancar 500 oficines, una posició inacceptable per a les centrals sindicals. "Totes les baixes seran voluntàries", van subratllar ahir fonts properes a la direcció de la caixa. "Per nosaltres és fonamental reduir el nombre de persones afectades i el tancament d'oficines", van replicar diverses fonts dels tres sindicats presents a la taula laboral: CCOO, el Sindicat d'Empleats de Caixes (SEC) i la UGT.

Un cop acabada la fracassada reunió, les direccions de les caixes i els sindicats van pactar una nova trobada encara que sense data fixa. El cert, però, és que el temps comença a ser un factor clau en les negociacions. Les direccions de les tres entitats s'han marcat com a objectiu aprovar la integració en els respectius consells d'administració a finals de novembre o, com a molt tard, a principis de desembre.

"Si no hi ha acord nosaltres hi votarem en contra en el consell i, a més, proposarem en l'assemblea el vot negatiu a la fusió", va dir ahir a l'AVUI Josep Alonso (CCOO), que va afegir: "No creiem en un pla que suposa el tancament del 43% de les sucursals que la nova caixa té fora de Catalunya perquè el que farem és perdre quota de mercat".

Els sindicats consideren més lògiques les retallades de plantilla i oficines que ja s'han pactat a la taula laboral de les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu. Així, del 20% de reducció de personal proposat en la nova Caixa Catalunya es passaria al 12% en la fusió a quatre, mentre que el tancament del 30% d'oficines quedaria reduït al 15%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona