Economia

Treballadors de Lear tallen la N-340 a l'Aldea per rebutjar el tancament de Lear

Els afectats han cremat pneumàtics i han reclamat indemnitzacions "dignes"

Unes 700 persones han tallat avui durant més d'una hora la carretera N-340 al seu pas per L'Aldea per a mostrar el seu rebuig al tancament de la planta de la multinacional Lear a Roquetes (Baix Ebre), on treballen 515 persones.

Durant la protesta, que ha durat una hora i 20 minuts, els afectats han cremat alguns pneumàtics i la seva roba de treball i han reclamat a l'empresa indemnitzacions "dignes". Així mateix, han cridat consignes com "No volem rebaixes, volem el que ens toca".

Els treballadors s'han mostrat "decebuts" i "cansats" després de setmanes de negociacions entre els sindicats i l'empresa i han tornat a reclamar a la multinacional que pagui les mateixes indemnitzacions que es van oferir quan es van tancar les plantes de Cervera i Àvila.

Dijous passat es va realitzar l'última reunió de negociació, i els sindicats UGT, Comissions Obreres i USOC van reclamar indemnitzacions de 60 dies per any treballat sense topall de mensualitats. Una petició molt allunyada de l'última proposta de la multinacional, que era de 40 dies amb un límit de 25 mensualitats.

El president del comitè d'empresa de Lear Roquetes, Joan Galcerà, ha qualificat les ofertes realitzades per l'empresa fins a ara de "indecents".

Alguns treballadors han valorat que les negociacions "van massa lentes" i han demanat a la Generalitat "que s'impliqui molt més" per a pressionar a l'empresa "a oferir unes indemnitzacions millors".

Dilluns que ve acaba el període de negociacions entre els sindicats i l'empresa per l'expedient de tancament de la planta i aquest mateix dia està previst que se celebri una nova reunió, a la seu del departament de Treball a Barcelona i els treballadors de la planta tenen previst concentrar-se davant les portes de la conselleria.

La multinacional Lear va anunciar oficialment el passat dia 20 d'octubre la seva intenció de tancar la planta de Roquetes, l'última de l'Estat on es produïa cablejat per al sector de l'automoció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.