Economia

Bancaixa i Caja Madrid estudien fusionar-se per ser la primera caixa de l'Estat

L'operació desbanca La Caixa com a líder del sector. El resultat de la unió seria la tercera entitat financera per darrere del Banco Santander i el BBVA

L'entitat valenciana Bancaixa estudia afegir-se a la fusió freda de sis entitats que lidera Caja Madrid, i que també inclou Caixa Laietana, Caja Avila, Caja Segovia, Caja Rioja i La Caja Insular de Ahorros de Canarias, segons fonts properes a la negociació. Si es confirmés aquesta integració, l'entitat resultant es convertiria en la primera caixa d'estalvis de l'Estat –desplaçant així La Caixa d'aquest lloc– i la tercera entitat financera per darrere del Banco Santander i el BBVA. Les entitats que integren la fusió ja han donat el seu vistiplau a una possible entrada de Bancaixa.

Tant Bancaixa com Caja Madrid han convocat els seus respectius consells d'administració aquest dijous a la tarda per acabar de detallar l'operació.

Les dues entitats han enviat avui un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per informar de les reunions, que tindran lloc a Madrid i València. Alhora, han subratllat que el procés "estarà subjecte a l'aprovació dels òrgans de govern de les entitats i de les autoritats administratives competents".

Així, després de la integració de Bancaixa, que té 111.459 milions d'euros en actius, el grup liderat per Caja Madrid sumaria un total de 338.000 milions d'euros en actius i desbanca La Caixa i Caixa Girona com a primera caixa d'estalvis, amb gairebé 280.000 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.