Economia

L'alcalde de Gavà es compromet a oferir formació ocupacional pels acomiadats de la Roca

Els treballadors volen expressar la seva decepció al ministre de treball concentrant-se davant l'ajuntament de Gavà

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, s'ha compromès amb els sindicats UGT, CCOO i CGT a oferir formació ocupacional als afectats per l'expedient de regulació d'ocupació si aquests creen una associació d'aturats.

Una cinquantena de treballadors i ex-treballadors de la fàbrica de Roca a Gavà s'han concentrat aquest dilluns a les portes de l'ajuntament del municipi per a protestar contra l'ERO (Expedient de regulació d'ocupació). L'empresa, que ha deixat sense feina a 285 empleats a Gavà –504 a tot l'Estat– no ha enviat cap representant per parlar amb els treballadors. Per aquest motiu, l'alcalde de Gavà ha estat qui s'ha reunit amb els sindicats i representants dels treballadors concentrats.

Amb aquesta concentració els treballadors volen expressar la seva disconformitat al ministre de treball, Celestino Corbacho. Afirmen que els va prometre que no acceptaria l'ERO i, tot i això, el passat gener va trencar la seva paraula.

Un dels nous aturats, Emili Mas, ha portat la notícia als seus companys  tot just després de reunir-se amb l'alcalde Balseras. Mas té 31 anys i deixarà de treballar a la fàbrica de Roca a Gavà després de fer-ho des dels 19 anys. "Quan vaig entrar pensava que m'hi jubilaria, com va fer el meu pare, però no ha pogut ser", ha explicat Mas.

Per la seva banda, els sindicats també han manifestat la seva desil·lusió i el delegat sindical de la CGT, Jordi García, ha explicat que es senten "decepcionats pel ministre Corbacho". García ha assegurat que el ministre de treball els va prometre que no acceptaria l'ERO presentat per la Roca però que "al final ha fet tot el que volia l'empresa", s'ha lamentat García.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.