Economia

L'Euríbor tanca a l'agost en 1,334%, nou mínim històric

Aquells que tenen hipoteques mitjanes es poden estalviar més de 330 euros i més de 4.000 euros a l'any

L'Euríbor, tipus d'interès al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques a l'Estat espanyol, ha tancat l'agost en l'1,334%, de manera que marca un nou mínim històric i suma 12 mesos consecutius de caigudes.

L'índex també ha marcat avui un nou mínim diari, en situar la seva taxa en l'1,304%, 0,007 mil·lèsimes per sota de la taxa de divendres passat, que s'ha situat en l'1,311%. Amb la retallada diària d'avui, l'indicador suma sis descensos seguits, consolida la via baixista i deixa enrere un mes d'agost molt volàtil.

Els experts asseguren que l'Euríbor podria tornar a protagonitzar nous moviments de correcció en taxa diària com els viscuts durant l'agost i preveuen que la taxa mensual continuarà lleument per sobre de l'1% fins al 2010.

La crisi ha donat un gir en només un any en el comportament de l'indicador, ja que el juliol del 2008 va marcar el seu nivell més alt en tota la història (5,393%), mentre que actualment es troba en nivells mínims, tant en taxa mensual com en la diària.

La caiguda de l'Euríbor ha donat un respir a moltes famílies, que han vist reduir considerablement la quota que paguen al mes per les seves hipoteques.

En concret, amb una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a 25 anys i amb un diferencial pròxim a l'1%, els usuaris paguen ara uns 660 euros al mes, respecte dels 996 euros que pagaven fa un any, fet que suposa un estalvi al mes de més de 330 euros i de més de 4.000 euros a l'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.