Economia

Caixa Girona decideix avui fusionar-se amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu

La reunió extraordinària del consell ha de donar el vistiplau a aquesta operació, que crearà el tercer grup financer de Catalunya i el vuitè de l'Estat espanyol

El consell d'administració de Caixa Girona preveu aprovar aquest dilluns la fusió amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. La reunió extraordinària del consell, que s'ha convocat per aquesta tarda, ha de donar el vistiplau a aquesta operació, que crearà el tercer grup financer de Catalunya i el vuitè de l'Estat espanyol.

L'entitat gironina, fundada l'any 1940 i que compta amb 240 oficines, aportarà al projecte un total de 7.715 milions d'euros (MEUR) d'actius. El fet que Caixa Girona decideixi sumar-se a aquesta aliança fa desaparèixer del tot les especulacions al voltant d'una fusió amb les altres dues entitats de fundació pública, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

Creada a principis dels anys 40 del segle passat, Caixa Girona compta actualment amb unes 240 oficines esteses arreu del territori. L'any passat en va obrir vuit de noves (en llocs com l'Estartit o Vilafant), tot i que també es va veure obligada a tancar-ne algunes (en ciutats com l'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sant Cugat).

La crisi econòmica general ha portat les entitats d'estalvi catalanes a impulsar projecte de fusió per recapitalitzar-se i continuar essent sòlides. Tot i que s'especulava sobre la possibilitat que l'aliança es fes entre les tres caixes de funció pública (Catalunya, Tarragona i Girona), l'entitat gironina ha decidit sumar-se al projecte que impulsen les de Sabadell, Terrassa i Manlleu.

Aquesta tarda, el consell d'administració de Caixa Girona preveu donar llum verda al projecte, durant una reunió extraordinària que s'ha convocat per decidir aquest punt. Els disset membres del consell i el director general de l'entitat, Jordi Blanch, seran els encarregats de decidir si la fusió tira endavant o no, i el mapa de caixes d'estalvi catalanes canvia de manera substancial.

Caixa Girona aportarà un total de 7.715 MEUR d'actius al projecte. L'entitat resultant de la fusió, si es compten els actius que hi aportaran la resta de caixes, en sumarà més de 34.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona
economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

barcelona

Aproven el reglament del Formatge Garrotxa amb la distinció IGP

OLOT
economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid