Economia

Telecinco i Cuatro protagonitzen la primera fusió de televisions

Les converses entre Antena 3 i La Sexta han avançat “moltíssim”, segons el president de Mediapro

La integració de La Sexta i Antena 3 va per bon camí però se’ls han avançat els rivals. Telecinco i Cuatro van anunciar ahir la primera fusió de cadenes privades de televisió de l’Estat espanyol. Els consells d’administració de Gestevisión Telecinco i Prisa van aprovar una operació que té molt de moviment de defensa, ja que la TDT està creant un nou escenari audiovisual que obliga tots els actors a ressituar-se.

Segons la nota enviada ahir pels protagonistes a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Prisa i la seva filial Sogecable han arribat a un acord amb la cadena del grup Mediaset per integrar les seves operacions de televisió en obert. Telecinco absorbirà Cuatro i crearà una nova societat en la qual la primera tindrà el 81,7 per cent i Prisa el 18,3 per cent restant.

Paral·lelament, el grup controlat per Mediaset adquirirà el 22 per cent de Digital+.

Segons els plans aprovats ahir, Telecinco farà una ampliació de capital per uns 500 milions d’euros amb dret de subscripció preferent per donar entrada a Sogecable, que aportarà el seu negoci de tele en obert a canvi del 22% del capital de la nova Telecinco. “La participació final quedarà definida un cop s’executi una altra ampliació de capital” i se situarà al voltant del 18%, van explicar ahir les cadenes a la CNMV. Aquestes accions de nova emissió que rebrà Prisa quivalen a 550 milions, segons la cotització mitjana dels últims dies, però cobrarà també fins a 500 milions en efectiu.

El grup de comunicació resultant sumarà més d’un 20% de l’audiència, però quedarà per sota del 27% de la quota de pantalla, una de les barreres imposades per la llei de mesures urgents en matèria de telecomunicacions que feia impossible la integració d’Antena 3 i Telecinco. L’aprovació d’aquest decret llei, al mes de febrer, va donar el tret de sortida a les fusions de cadenes. En un dels capítols de la normativa i per tal de garantir la sostenibilitat financera de les empreses de televisió, permet les participacions creuades.

La propera operació
La fusió de Telecinco i Cuatro, doncs, no serà l’última. De fet, tot apunta que hi haurà moviments ben aviat, en aquest cas protagonitzats per Antena 3 i La Sexta. Jaume Roures, president de Mediapro, va afirmar ahir en una entrevista a l’emissora RAC 1 que la seva cadena havia “avançat moltíssim en un procés negociador amb Antena 3”. “Diria que el camí que s’ha fet és prou bo per ser optimista a curt termini”, va afegir Roures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona