Economia

El Banc d'Espanya aprova les dues fusions de caixes catalanes

Dóna llum verda a la integració del grup Unnim i a l'encapçalada per Caixa Catalunya. Les entitats esperen ara l'autorització de la Comissió Europea

El procés de concentració del mapa de les caixes d'estalvi catalanes va fer ahir un decisiu pas endavant en aprovar el Banc d'Espanya les dues fusions que estan en marxa. Així, les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, que operaran sota el nom comercial d'Unnim, van rebre la llum verda al seu pla d'integració, igual que va obtenir el vistiplau la unió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa.

A partir d'ara, el pla amb l'autorització del Banc d'Espanya es remetrà a la Comissió Europea. "No preveiem cap problema perquè en el procés d'elaboració del pla hem estat en permanent contacte amb les autoritats de Brussel·les", van apuntar ahir des del Banc d'Espanya.

Fonts de les caixes catalanes implicades en les integracions van explicar a l'AVUI que esperaran a l'aprovació del pla per part de la Comissió Europea, que podria tenir lloc després de Setmana Santa, per convocar les respectives assemblees generals que han de ratificar en última instància les fusions.

Aquestes podrien celebrar-se en tots dos casos cap a finals de maig i, després de l'autorització de la Generalitat i de la inscripció en el registre de les noves entitats, aquestes podrien començar a operar al juliol que ve. Seria llavors quan s'emetrien les quotes participatives que serien subscrites en la seva totalitat pel Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB). En el cas d'Unnim, el grup ha demanat al fons 380 milions, mentre que la nova caixa liderada per Catalunya ha sol·licitat 1.250 milions.

Aquestes dues operacions, juntament amb la unió de Caja Duero i Caja España, també aprovada ahir, són els primers processos que faran servir el FROB per facilitar que la integració arribi a bon port.

El tancament del mapa
Un cop encarrilades les fusions d'Unnim i de la nova Caixa Catalunya, el sector està ara pendent dels moviments que puguin fer les tres entitats que encara no han mogut fitxa: Penedès, Laietana i Girona.

Les dues primeres, que ja van encetar un procés d'unió entre elles que finalment va fracassar, han mostrat el seu desig de buscar aliances, mentre que Caixa Girona vol seguir en solitari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona