Economia

Jordi Pujol creu que sense l'euro la crisi encara seria més profunda

L'expresident de la Generalitat de Catalunya considera que a Europa "tothom és conservador" perquè "tothom hi té molt a perdre i ningú està disposat a fer un esforç"

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha dit que sense l'euro la crisi encara seria més profunda.

A més, Pujol ha admès, en una entrevista TV3, que Felipe Gonzàlez té capacitat per presidir Europa però ha afegit que no s'ho ha plantejat i que per valorar-ho hauria de saber què opina l'expresident de l'executiu espanyol del corredor mediterrani o d'alguns aspectes culturals que afecten Catalunya.

De fet, segons l'expresident, "tothom és conservador a Europa perquè tothom hi té molt a perdre i ningú està disposat a fer un esforç". "És l'Europa víictima de l'opulència", ha afegit Pujol, "una opulència que ara està amenaçada".

Pujol considera que a l'Estat "hi ha un problema de confrontacio PP-PSOE i dóna la sensació que Europa no els interessa gaire". Al seu entendre, "s'ha de recuperar la idea d'una Europa potent".

L'expresident ha dit també que a Espanya i a Catalunya la situació política "està bastant degradada'. Segons ha detallat, "a Europa també hi hem d'anar a defensar coses com la llengua o el corredor mediterrani" i "a Madrid no hi han ajudat gens perquè tot ha estat més important que connectar França amb Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.