Economia

Zapatero assegura que la recuperació econòmica ja ha començat i que "s'accelerarà"

Assegura que l'avantprojecte de llei d'economia sostenible, que el consell de ministres aprovarà divendres, fixarà els principis del nou model econòmic estatal

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dilluns que "la recuperació econòmica s'ha iniciat" i "tot apunta" que el ritme d'aquesta recuperació "s'accelerarà". Segons ha dit, l'Estat espanyol està a punt de "registrar dades intertrimestrals positives" en termes del PIB.

En la seva intervenció en una jornada organitzada per la revista The Economist, Zapatero ha admès que no se sap "amb quina força" ni "amb quina progressió" ha començat la recuperació ni quan tindrà l'economia "el vigor suficient per crear ocupació". 

En qualsevol cas ha apuntat que, "amb diferència de mesos" entre uns països i altres, aquesta recuperació "ha arrancat a tot arreu", encara que de manera més intensa en les economies emergents, i ha considerat que no té sentit polemitzar sobre les diferents previsions macroeconòmiques.

Zapatero no ha volgut "polemitzar" sobre les previsions que apunten a un creixement menys ràpid de l'economia espanyola que les previsions estimades pel govern estatal i s'ha limitat a enumerar els motius pels quals els càlculs del seu executiu són possibles i el creixement potencial de l'economia espanyola "segueix sent superior al de la zona euro".

El president ha remarcat que la transformació del model productiu serà una de les grans prioritats del govern en matèria econòmica i, en aquest sentit, ha recordat que al consell de ministres de divendres s'aprovarà l'avantprojecte de llei d'economia sostenible. També s'aprovarà "l'estratègia per al creixement econòmic sostenible", que ha definit com un pla d'acció global per impulsar el canvi de model econòmic.

En aquesta estratègia, segons ha explicat, es fixaran els principis del nou patró econòmic, s'identificaran els escenaris on cal fer reformes i es determinaran uns objectius, amb un horitzó fins al 2020, que estaran delimitat per mitjà d'uns indicadors que avaluaran i fiscalitzaran el pla previst.

Zapatero ha anunciat que sol·licitarà una compareixença "en els pròxims dies" al Congrés de Diputats per exposar els continguts d'aquesta estratègia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA