Economia

El PIB de la zona euro cau un 2,5% en el primer trimestre i un 4,9% interanual

En el conjunt de la Unió Europea, el PIB ha reculat un 2,4% en el primer trimestre

L'economia de l'eurozona ha fet una contracció del 2,5% en els tres primers mesos de l'any, mentre que en termes interanuals la caiguda de l'activitat ha arribat al 4,9%, segons ha informat l'oficina comunitària d'estadístiques, Eurostat.

En el conjunt de la Unió Europea, el PIB ha reculat un 2,4% en el primer trimestre, mentre que la contracció ha arribat al 4,7% respecte al mateix període del 2008.

En els tres primers mesos del 2009, la despesa en consum de les llars ha reculat un 0,5% a la zona euro i sis dècimes a la UE, mentre que les inversions han baixat un 4,1% i un 4,5% respectivament. Alhora, les exportacions van caure un 8,8% a l'eurozona i un 8,3% a la UE, mentre que les importacions han baixat el 7,6% a la zona euro i un 7,8% entre els Vint-i-set.

La totalitat dels membres de la UE, excepte Polònia (+0,4%) i Xipre (0%) han registrat descensos en l'activitat econòmica respecte al trimestre passat. En el cas d'Espanya, el retrocés ha estat de l'1,9% trimestral i del 3% en termes interanuals. `


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.