Economia

Ordóñez tindrà l’última paraula en la reestructuració de caixes

El consell de ministres aprova avui el fons de reestructuració bancària, que relega les comunitats a un paper consultiu

Si l’aritmètica parlamentària espanyola no ho evita, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, donarà la clau de les caixes al Banc d’Espanya (BE). El consell de ministres espanyol aprovarà avui la creació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que donarà l’última paraula al regulador governat per Miguel Ángel Fernández Ordóñez en les fusions de caixes d’estalvis que rebin ajuts del fons. Aquesta decisió suposa que les comunitats autònomes perdran el dret de veto en els processos de reestructuració d’aquestes entitats, mesura que no agrada ni a les comunitats, com Catalunya, que s’hi ha mostrat obertament contrària, ni a les caixes.

El text del FROB que l’executiu central va remetre ahir als grups parlamentaris al Congrés limita el paper dels governs autonòmics al de consultiu, i només obliga el BE a “sol·licitar un informe de la comunitat autònoma corresponent” abans d’aprovar el pla de reestructuració d’alguna caixa beneficiada pel FROB. Tot i que el text que corria ahir a la tarda pel Congrés pot patir modificacions abans d’entrar al consell de ministres, fonts parlamentàries van afirmar que Salgado ja no en negociava el contingut i donaven per fet que rebria l’aprovació en els termes coneguts.

Els partits catalans han mostrat el seu desacord amb la “invasió de competències” que suposaria aquesta mesura, com van explicar fonts d’ERC, partit que no hi donarà suport. Oriol Pujol va declarar a Catalunya Ràdio que CiU “batallarà” per evitar que Catalunya perdi “musculatura financera”. El departament d’Economia i Finances va defugir valorar el que era encara un esborrany però també rebutja la invasió de competències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat