Economia

Castells prioritza la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha prioritzat aquest dimecres la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament en la reforma laboral, paralitzada la setmana passada per la falta d'entesa entre patronal i sindicats.

En un esmorzar a Barcelona sobre el procés d'impuls i revisió de l'Acord Estratègic, Castells ha admès que en temps de crisi "els sacrificis són inevitables", i per això han de repartir-se "equitativament", ja que no pot ser que qui tingui menys sigui el més gran perjudicat.

"Per ser més competitius cal més qualitat d'ocupació" i no reduir el cost de l'acomiadament, ha assegurat. "No serem competitius amb salaris més baixos", ha certificat, ja que amb aquesta via ni Catalunya ni Espanya tenen res a fer respecte als països emergents.

Ha indicat que en els aspectes vitals per sortir de la crisi, com millorar la productivitat o apostar per la innovació, "conflueixen empresaris i treballadors".

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya.

Ha constatat a més que a Catalunya ni els agents socioeconòmics ni el govern amaguen el cap sota l'ala. "Hem sortit de pitjors crisis i per descomptat que sabem fer front a la situació", ha postil·lat.

El conseller ha destacat la fortalesa de l'economia catalana respecte a la de tot Espanya, com ara que el PIB per càpita és superior a la mitjana de la Unió Europea i que és el territori de l'Estat "més internacionalitzat" i amb una base industrial més sòlida.

"Quan l'economia mundial comenci a recuperar-se, a Catalunya ho notarem abans que a la resta d'Espanya", ha dit. La raó: "Tenim el vaixell més sòlid per travessar la tempesta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona