Economia

Castells prioritza la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha prioritzat aquest dimecres la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament en la reforma laboral, paralitzada la setmana passada per la falta d'entesa entre patronal i sindicats.

En un esmorzar a Barcelona sobre el procés d'impuls i revisió de l'Acord Estratègic, Castells ha admès que en temps de crisi "els sacrificis són inevitables", i per això han de repartir-se "equitativament", ja que no pot ser que qui tingui menys sigui el més gran perjudicat.

"Per ser més competitius cal més qualitat d'ocupació" i no reduir el cost de l'acomiadament, ha assegurat. "No serem competitius amb salaris més baixos", ha certificat, ja que amb aquesta via ni Catalunya ni Espanya tenen res a fer respecte als països emergents.

Ha indicat que en els aspectes vitals per sortir de la crisi, com millorar la productivitat o apostar per la innovació, "conflueixen empresaris i treballadors".

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya.

Ha constatat a més que a Catalunya ni els agents socioeconòmics ni el govern amaguen el cap sota l'ala. "Hem sortit de pitjors crisis i per descomptat que sabem fer front a la situació", ha postil·lat.

El conseller ha destacat la fortalesa de l'economia catalana respecte a la de tot Espanya, com ara que el PIB per càpita és superior a la mitjana de la Unió Europea i que és el territori de l'Estat "més internacionalitzat" i amb una base industrial més sòlida.

"Quan l'economia mundial comenci a recuperar-se, a Catalunya ho notarem abans que a la resta d'Espanya", ha dit. La raó: "Tenim el vaixell més sòlid per travessar la tempesta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.