Economia

Les patronals catalanes Foment i Pimec negocien la seva integració

Pimec, patronal especialitzada en petites i mitjanes empreses, integraria, al seu torn, Fepime, fins ara adscrita a Foment

Les patronals catalanes Foment del Treball Nacional i Pimec ultimen els detalls d'un procés de fusió o integració amb el qual dibuixaran un nou mapa patronal a Catalunya i amb el qual pretenen reforçar la seva unitat d'acció amb una sola veu, segons han confirmat fonts coneixedores de la negociació.

Aquest procés, pendent del vistiplau de les cúpules i assemblees de les organitzacions, implicaria la unió entre les dues grans patronals, que mantindrien la seva independència jurídica, i la integració dins del paraigua de Pimec, patronal especialitzada en pimes, de Fepime –fins ara adscrita a Foment–, els autònoms i totes les territorials de les dues organitzacions.

D'aquesta unió naixeria una clara segmentació entre gran empresa i petites i mitjanes empreses. El president de Fepime, Eusebi Cima, ha explicat que encara és "prematur" parlar de com quedarà el mapa patronal perquè encara no hi ha acord i s'està pendent de canvis i matisos, així com de la futura estructura.

Així doncs, Foment i Pimec treballen en la conformació d'una única cúpula patronal catalana per representar tota la tipologia d'activitats empresarials, des de microempreses fins a pimes i grans empreses.

Es tractaria d'una estructura semblant a la de la CEOE i Cepime (Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa), tot i que, segons Cima, la integració que es prepara a Catalunya donarà a Pimec més independència i capacitat d'acció que la que té ara Cepime.

S'espera que l'acord sigui una realitat en els pròxims mesos. El president de Foment, Joan Rosell, i el de Pimec, Josep González, han mantingut aquestes negociacions amb la màxima discreció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona
Informació especial

Impactar una marca en tres segons

Consultora de comunicació de Lleal Tulsà

L’Estat inverteix el 45% del que pressuposta

Barcelona