Economia

Telefónica pagarà 2.550 milions per l’operadora brasilera GVT

El grup s’avança a Vivendi, que havia pactat una opa amistosa amb els accionistes de referència

No hi ha crisi per a Telefónica. El grup ha protagonitzat la primera gran operació empresarial des que els comptes de les companyies van començar a tenyir-se de vermell i es va tancar l’aixeta del crèdit. Ahir va sorprendre els mercats financers llançant una opa sobre el cent per cent de l’operadora brasilera GVT. El valor de l’operació arriba als 2.550 milions d’euros.

Telefónica ha decidit moure fitxa després que la firma francesa Vivendi pactés amb els fundadors i accionistes de referència de GVT una opa amistosa de 2.000 milions. La companyia espanyola té al Brasil, a través de la seva filial Telesp i d’una participació a Vivo, una quota de mercat propera al 30 per cent i no vol perdre pistonada en el mercat llatinoamericà, on les telecomunicacions tenen més potencial de creixement.
La companyia presidida per César Alierta va informar ahir la Comissió Nacional del Mercat de Valors que pagarà en metàl·lic 18,6 euros per cada acció de l’empresa brasilera. Vivendi oferia 15,8 euros. Telefónica, com també pensava fer el grup francès, condiciona l’oferta a l’acceptació almenys del 51 per cent del capital social de GVT. Actualment, els fundadors de GVT controlen el 31,1 de la companyia, mentre que la resta, el 68,9 per cent, cotitza a borsa.

Telefónica destaca la complementarietat dels negocis del grup opat i la seva filial brasilera, Telesp. GVT és una companyia encara petita –és la quarta operadora, amb una quota de mercat del 5 per cent en banda ampla– però la seva activitat està molt diversificada i creix a ritmes superiors als seus rivals. Va néixer el 1999 com a operadora alternativa a Brasil Telecom i actualment està present a 82 ciutats. El seu objectiu és expandir-se sobretot al nord del Brasil i s’acaba d’associar amb el grup Sky per comercialitzar televisió de pagament, un dels pocs negocis que no tocava.

El mercat en xifres
A finals del mes de juny, l’operadora espanyola gestionava 62,5 milions d’accessos al Brasil, cosa que significa un avenç interanual de l’11,3 per cent. El grup destaca en el seu informe semestral que aquests resultats es deuen tant a la bona evolució de la telefonia mòbil com a la banda ampla. Els ingressos acumulats en el que portem d’any arriben als 3.920 milions, un 4,7 per cent més que el 2008.

Just després de fer-se públiques les intencions de Telefónica, les seves accions perdien un 1,5 per cent del seu valor. Al tancament de la jornada borsària, els inversors van castigar la gosadia de l’operadora amb un retrocés similar, de l’1,6 per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona