Economia

Cruz Verde, a la venda

La multinacional nord-americana fabrica els seus productes en una planta que té al polígon industrial Santiga, que comparteix els termes municipals de Santa Perpètua de la Mogoda i Barberà del Vallès. Hi treballen 400 persones

El multinacional nord-americana Sara Lee ha posat a la venda Cruz Verde, i continua aprimant Bimbo amb una nova reducció de personal, que s'aplicarà abans de l'estiu i que reduirà la plantilla en 90 persones més, segons fonts pròximes a l'empresa.

Cruz Verde és la divisió de gran consum de Sara Lee a l'Estat espanyol i fabrica i comercialitza a més de la marca del mateix nom, altres com Sanex, Delial, Legrain, Ambipur, Cucal i Bloom, entre d'altres.

Cruz Verde fabrica els seus productes en una planta que té al polígon industrial Santiga, que comparteix els termes municipals de Santa Perpètua de la Mogoda i Barberà del Vallès, al Vallès Occidental.

En aquesta planta hi treballen 400 treballadors i en principi Sara Lee preferiria vendre tot el grup Cruz Verde junt, però tampoc no descarta, davant els problemes de finançament, segregar les marques i alienar-les per separat.

Aquesta no és la primera vegada que Sara Lee aplica ajustos a Cruz Verde ja que el 2006 va vendre al grup Bluespace Self Storage dos edificis del polígon industrial Pont Reixat, a Barcelona, on hi havia bona part de la direcció de Cruz Verde, que s'havia integrat en l'alta direcció de Sara Lee.

Fonts pròximes a l'empresa asseguren que les inversions de la multinacional nord-americana a l'Estat s'estan centrant a impulsar la divisió de cafè, cafès Marcilla n'és la marca estrella, i a finançar l'ajustament a Bimbo.

Reduccions a Bimbo
L'objectiu de l'ajustament a Bimbo és fer-ho de manera no traumàtica i pactant-ho amb el personal, fora de conveni, que es trobi amb edats superiors als 58 anys, de manera que es puguin acollir a prejubilacions i amb empleats una mica més joves a través d'un programa de baixes incentivades.

El grup Bimbo, integrat per sis empreses, factura 440 milions d'euros anuals, opera a l'Estat i a Portugal i és propietat del multinacional nord-americana Sara Lee Bakery.

La plantilla total sumava prop de 3.500 treballadors a principi d'aquest any però Bimbo ja va reduir 300 persones des de gener i a les quals ara cal sumar les 90 més que acomiadarà abans de setembre, bàsicament a la filial Bimbo Martínez Comercial -els camions que transporten el pa 'Bimbo' als punts de venda- a la pròpia Bimbo i a les oficines centrals del grup Sara Lee a Diagonal Mar, a la ciutat de Barcelona.

El grup Bimbo compta amb dotze plantes a l'Estat, set d'elles panificadores i cinc fàbriques més de rebosteria com Ortiz, Gusten i Repostería Martínez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.