Economia

Fusió exprés

Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa volen tancar el procés d'unió en menys d'un any. Narcís Serra deixarà la presidència després de l'estiu

La integració de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa es farà per la via ràpida. Així ho asseguren responsables de les pròpies entitats, que preveuen enllestir tot el procés després de l'estiu que ve. El calendari amb què treballen les entitats financeres preveu presentar el projecte de fusió davant els responsables del Banc d'Espanya i de la Generalitat a finals de novembre, amb l'objectiu de celebrar abans de Nadal, o tot just després, les respectives assemblees generals de cada caixa perquè donin la definitiva llum verda a la fusió. "El procés haurà de ser molt ràpid, però en això tenim tot el suport del govern", asseguren des de les entitats implicades.

Amb l'aprovació de les assemblees generals només quedaria el vistiplau del Tribunal de Defensa de la Competència, un tràmit que no presentarà cap problema però que es pot allargar uns mesos i que és previ a l'arribada dels ajuts del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB).

"La fusió podria tancar-se a finals del primer trimestre del 2010", va assegurar ahir el president de Caixa Manresa, Manel Rosell. S'entraria llavors en l'anomenat període transitori o de provisionalitat en què els òrgans de govern -assemblea general, consell d'administració, etc.- de cada caixa s'uniran en un de sol.

Segons la normativa, aquesta situació pot allargar-se un màxim de dos anys, però els impulsors de la integració tenen clar que aquest procés serà també ràpid. "El període transitori tindrà una durada de sis mesos", assegurava ahir Narcís Serra, president de Caixa Catalunya, a aquells que ahir passaven pel seu despatx per aconseguir informació sobre el procés.

Amb molta probabilitat, Serra serà el president d'aquest període transitori que, segons el calendari amb què treballen les tres caixes, s'allargarà fins a després de l'estiu que ve. S'escollirien després els nous òrgans de govern, que s'adequarien ja a la dimensió que dicta la normativa i que estaran formats per 160 membres a l'assemblea general i 21 en el cas del consell d'administració. Es preveu que en aquesta nova etapa Serra deixarà el seu càrrec i que el nou president serà escollit gràcies a un pacte entre les diputacions de Barcelona i de Tarragona.

La direcció general de la nova caixa recaurà en Adolf Todó, actual director general de Caixa Catalunya, que tindrà com a número dos Feliu Formosa, actual primer executiu de Caixa Manresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona