Economia

La confiança del consumidor se situa al nivell més alt des del febrer del 2008

Es col·loca en els 76,1 punts, un 9,7 més que al juny com a conseqüència de la millora de la percepció actual i de les expectatives sobre l'economia

La confiança del consumidor ha pujat 9,7 punts al juliol respecte al mes anterior, fins als 76,1 punts, com a conseqüència de la millora tant de la percepció de la situació actual com de les expectatives sobre l'economia. L'Indicador se situa així en el seu nivell més alt des del febrer del 2008, segons l'index que elabora l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

La confiança s'ha incrementat al juliol per la millora de l'indicador de la situació actual, que ha augmentat fins als 9,9 punts i ha aconseguit el nivell més elevat des de l'abril del 2008, fins als 48,5 punts. Pel que fa a l'indicador parcial d'expectatives, ha experimentat un repunt de 9,7 punts, fins els 103,8 punts.

D'aquesta manera, l'ICO remarca que l'indicador "cotinua amb la recuperació que va començar al març i el seu comportament pot anticipar que les caigudes del consum privat i del PIB es moderaran en els pròxims trimestres, fet que també seria coherent amb les millors expectatives sobre estalvi i compra de béns de consum durador manifestades aquest mes pels enquestats".

A més, l'institut ha destacat que tot i que les dades sobre el mercat de feina continuen sent negatius, "els signes de fre en el seu deteriorament (caiguda de l'atur registrat al juny i menors taxes de creixement de la desocupació a l'EPA del segon trimestre de l'any), units a les quantioses mesures anticrisi del govern espanyol, poden explicar la recuperació de la confiança" dels consumidors que reflecteix l'indicador.

Segons l'ICO, ha millorat la percepció dels consumidors sobre l'economia espanyol en general, el mercat de feina i l'economia domèstica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.