Economia

Caixa Terrassa admet "contactes" amb altres entitats "d'origen comarcal"

L'entitat reconeix que fa temps que fa estudis per avaluar "la conveniència i viabilitat" d'una possible "concentració o fusió". Assegura que segueix "els missatges i les recomanacions del Banc d'Espanya i de les administracions"

Com és costum, les entitats financeres no parlen clar, però ningú s'ha atrevit a desmentir la notícia que Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu, amb la possible participació de Caixa Manresa, estan a punt de fusionar-se.

En un comunicat difós aquest divendres, Caixa Terrassa admet els contactes amb altres entitats "d'origen comarcal", amb les quals estudia "la conveniència i la viabilitat de dur a terme diferents actuacions, des de la creació de plataformes tecnològiques compartides (...) fins a la possibilitat d'endegar processos de concentració i fusions".

L'objectiu seria, segons el text, "obtenir economies d'escala i estalviar costos", tot i que la "gran dimensió" no ha de ser l'única finalitat. El resultat de l'operació, si hi participen les quatre caixes, seria la tercera caixa de Catalunya en volum d'actius.

La mateixa Caixa Terrassa reconeix que aquest procés s'ha iniciat "pels missatges i les recomanacions del Banc d'Espanya i de les diferents administracions, davant dels canvis que s'han produït en la situació financera internacional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.