Economia

Les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu comencen a ajornar les assemblees per aprovar la fusió

Esperen que s'aclareixi si s'aplicarà el polèmic Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària, el FROB

Les caixes comarcals han començat a ajornar les assemblees previstes per aprovar la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu, com havia avançat l'AVUI, a l'espera que s'aclareixi com s'aplicarà el Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB).

Avui se celebraven els consells d'administració de Caixa Sabadell i Caixa Girona per aprovar l'ajornament de les assemblees i està previst que demà es reuneix aquest organisme en Caixa Terrassa, informa l'agència Efe.

Caixa Sabadell ja ha informat a la Comissió Nacional del Mercats de Valors (CNMV) que ha celebrat el seu consell d'administració i que ha desconvocat l'assemblea general extraordinària prevista per al dia 8 de febrer de 2010 i en què s'havia d'aprovar la fusió.

Malgrat que el que demanen aquestes quatre caixes al FROB són 500 milions i no excedeix del 2% dels actius en risc, tal com ha marcat la Comissió Europea, les caixes comarcals han optat per ajornar l'assemblea i que el FROB i el Banc d'Espanya clarifiquin com s'establirà el procés d'ajudes, cosa que previsiblement passarà aquesta setmana.

El consell de Caixa Girona previsiblement també ajornarà la seva assemblea per aprovar la fusió, el mateix que s'espera de Caixa Terrassa i Manlleu en els seus pròxims consells d'administració.

Caixa Sabadell en la seva nota justifica la decisió perquè "no es preveu raonablement que, per a la data de celebració de la citada assemblea, s'hagi produït la decisió per la Comissió Europea relativa al sistema espanyol d'ajudes públiques o que, si s'hagués produït, disposi l'entitat i la resta de caixes participants en el seu projecte d'integració, del termini necessari per a l'avaluació ordenada del seu impacte sobre la mateixa".

Amb tot, es manté la "ferma voluntat de seguir amb el procés de fusió d'acord amb l'acordat pels consells d'administració de Caixa de Girona, Caixa de Manlleu, Caixa de Sabadell i Caixa de Terrassa", segons adverteix Caixa Sabadell en el seu comunicat.

Aquesta fusió és la primera que es va anunciar després que tant el ministeri d'Economia, com el Banc d'Espanya i la Generalitat, en el cas de Catalunya, impulsessin o beneïssin la reordenació de la caixes d'estalvis a través de processos d'integració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona