Economia

Montilla repta Mas a clarir si vol la independència

El president de la Generalitat considera que en les properes eleccions al Parlament hi ha dues opcions: o bé que el govern el presideixi un federalista com ell o un sobiranista com Artur Mas

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dissabte en un míting organitzat pel PSC a Barcelona que respecta les consultes sobiranistes que hi ha convocades per a demà en més de 200 municipis però que no els hi dóna suport, a diferència del líder de CiU, Artur Mas.

I després d'afirmar que les consultes no l'amoïnen, Montilla ha explicat que, per contra, si que li preocupa "qui s'amaga i enganya o no és conseqüent", en al·lusió a Mas. “Jo vull claredat. Ell, la independència. Nosaltres, l’Estatut”, ha afegit.

El líder de CiU ha afirmat aquest divendres que si hagués una consulta soberanista en el seu municipi, aniria a votar. "Mas vol i dol. Ha dit que dóna suport a les consultes sobiranistes, Doncs, li dic que no s'amagui i que digui clarament què vol i que faci una campanya per tot Catalunya demanant la independència, si això és el que vol", ha asseverat.

“Mas i jo som diferents. Molt. Molt diferents. Però les nostres diferències personals i polítiques no són res al costat de les diferències que tenim sobre el model de país”, ha dit Montilla, per qui “no podem donar força a qui divideix, sinó a qui suma, i no volem un país que enfronta les persones en funció de si són nacionalistes o no, ni tampoc volem que Catalunya la presideixi qui amaga sistemàticament les seves intencions” “Jo, en canvi, no m’amago de res: Ni del que sóc, ni del que penso, ni del que faig. Aquesta és la diferència”, ha explicat.

En aquest sentit, Montilla ha assegurat que en les eleccions catalanes, previstes per a novembre, estan en joc dues opcions: o bé que el govern el presideixi un federalista com ell o Mas, qui al seu judici és "soberanista" encara que s'amagui d'això.

El míting, que s'ha celebrat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona, a l'estil d'un programa de televisió on Manuela De Madre ha exercit de presentadora, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, la presidenta de l’Associació d’Amputats St Jordi, Pilar Díaz, el president del comitè d’empresa de SEAT, Matías Carnero, i l'enginyer industrial César Mascaraque, que ha explicat la seva experiències i com, gràcies al suport dels governs d’esquerres, ha pogut desenvolupar la seva vida, la seva feina i els seus projectes.

Les regles del joc
Montilla ha dit ser “conscient que la situació anòmala del TC, pel que fa a la seva composició i el bloqueig de la seva renovació, té com a principal responsable al PP. I sóc jo, el president de Catalunya, qui té l’obligació de demanar la immediata renovació dels membres que han esgotat el seu mandat, pel bé de Catalunya, pel bé d’Espanya, i pel bé de la pròpia institució”. Perquè, segons el primer secretari del PSC, “en democràcia les lleis són les regles del joc i s’han de respectar, complir, i fer-les complir. I en un Estat de Dret, el que no és normal, és haver d’exigir el compliment de les lleis. Per tant, senyor Rajoy, li vull dir una cosa: Jo no vull canviar les regles del joc, El que vull és que es compleixin”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona