Economia

La fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa afectarà uns 100 treballadors a Madrid

Es tancaran fins a 30 sucursals, segons UGT

El tancament de fins a 30 sucursals a Madrid per la fusió de les caixes catalanes Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa afectarà uns 100 treballadors de la Comunitat, segons les estimacions del sindicat UGT-Madrid.

"L'acord encara no està tancat, però en principi es tancaran com a mínim 20 sucursals i a partir d'aquí podran ser fins a 30, de manera que entre 80 i 120 treballadors de les delegacions a Madrid es veuran afectats", ha afirmat a Europa Press el vicesecretari de la secció sindical, Franciso Úbeda.

La previsió del sindicat és que els treballadors afectats siguin reabsorbits per les oficines que es mantindran operatives a Madrid, tot i que com l'acord no està finalitzat, no està confirmat que no se'ls pugui traslladar a altres comunitats autònomes.

Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa van notificar la setmana passada a la Comissió Nacional de la Competència el seu projecte de fusió i l'organisme regulador l'ha admès a tràmit. La unió de les tres caixes s'aprovarà en les respectives assemblees el 21 de gener i donarà lloc a la quarta caixa espanyola per volum d'actius consolidats, crèdits a clients i recursos gestionats.

El secretari general de la Federació de Serveis a Madrid, Roberto Tornamira, ha confirmat que a nivell nacional la fusió de les tres caixes provocarà la "destrucció" de 1.300 llocs de treball. "Al principi volien acomiadar 1.400 treballadors i finalment seran 1.300 prejubilacions que afectaran, sobretot, a treballadors de fora de Catalunya", ha dit.

Des del sindicat UGT preveuen que per el pròxim any es produeixi un augment de la desocupació en el sector serveis i en concret en el sector de la banca, com a conseqüència d'aquesta fusió i d'altres que puguin produir-se en el curs següent entre diferents caixes d'estalvis.

"Estem davant de processos de fusions que reestructuraran tot el sector i nosaltres estem a favor de fusions entre caixes de diferents comunitats autònomes sempre que es garanteixi l'ocupació i es mantinguin les condicions laborals dels treballadors", van apuntar des del sindicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona