Economia

Només un terç dels aturats vol canviar de comarca per feina

Segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, només un 21% sortiria de la seva demarcació i un 0,3% del país

Un dels tòpics més recurrents del treballador català és la nul·la disposició a canviar de lloc de residència per qüestions de feina. El que crida més l’atenció, però, és que la crisi pràcticament no estigui canviant aquest patró de conducta, ni tan sols en els aturats, els que més disposats haurien d’estar a moure’s per un lloc de treball.

Segons dades del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), només un de cada tres aturats està disposat a sortir de la seva comarca de residència per accedir a una feina. Concretament, un 33,1%, xifra extreta dels resultats de les entrevistes de feina que es fan al SOC quan algú es dóna d’alta com a demandant d’ocupació. El cert és que la crisi ha fet augmentar aquesta xifra en tres punts en un any, ja que el gener del 2009 era del 29,7%, però un terç sembla poc en els temps que corren. Així ho admet Joan Josep Berbel, director del SOC, que creu que la manca de mobilitat “encara està molt arrelada”.

Els catalans sense feina disposats a canviar de demarcació i de comunitat autònoma per feina són encara molts menys, un 21,3% i un 0,3% respectivament. Fa un any, els percentatges eren inferiors, del 18,6% i del 0,2%. A sortir del seu municipi de residència sí que hi estan disposats una gran majoria, el 98,3%. Tot i les reticències, Berbel va destacar que la disponibilitat a moure’s “a poc a poc” està creixent.

Les dades del govern contrasten amb les de l’ETT Randstad, basada en més d’un miler d’entrevistes a tot l’Estat, segons les quals el 62% de persones en edat de treballar, ocupats i aturats, canviarien de ciutat per una feina. Potser els que van a una ETT a buscar feina en tenen més ganes que els que ho fan al SOC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona