Economia

El president de Cantàbria demana la intervenció del fiscal de l'Estat perquè les consultes són "com la grip A"

Considera que es poden estendre fins al  punt que "qualsevol pot demanar una república independent"

El president de Cantàbria i secretari general del Partit Regionalista Càntabre (PRC), Miguel Ángel Revilla, ha demanat aquest diumenge al fiscal general de l'Estat que prengui cartes en les consultes i estudiï si són o no il·legals perquè els referèndums independentistes "són com la grip A" i es poden contagiar i estendre fins al punt que "qualsevol pot demanar una república independent".

Segons Revilla, en cas que les consultes siguin il·legals els poders de l'Estat han d'actuar per impedir "que proliferin aquestes pantotxades que es fan als pobles de Catalunya".

Revilla, que dilluns assisteix a la Conferència de Presidents que se celebra al Senat, ha afirmat que les consultes són "il·legals", i ha advertit que si aquesta "febre" que es viu a Catalunya va en augment "algú haurà de fer fotos" sobre això que està passant, que "no creu que es tolerés en cap altre país".

"Algú haurà de pronunciar-se a nivell de jutges o el fiscal general de l'Estat, per veure això que es fa, que ja sabem que no té cap virtualitat i no val per a res", però que "és un tema molt seriós i pot ser una espècie de contagi de xarampió", ha afirmat.

Segons Revilla, en el cas que es determinés que són il·legals l'Estat de dret hauria de fer servir els seus poders, és a dir "els jutges i les forces de seguretat de l'Estat" per "impedir que segueixin proliferant".

Després de la polèmica que va mantenir amb el president del F.C. Barcelona, Revilla també ha criticat , Joan Laporta. "Em sembla malament que faci política d'aquest nivell i promocioni consultes il·legals", ha dit. Segons Revilla, el president del Barça hauria de deixi el club, dedicar-se a fer política i presenti-se a les eleccions, "però no utilitzar un club de futbol molt estimat a tot l'Estat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona