Economia

Sant Cugat tanca la jornada amb un 25% de participació i un 93,5% de vots per la independència

Han passat  per les urnes 15.042 persones, un de cada quatre ciutadans convocats

El sí a la independència ha guanyat a Sant Cugat del Vallès, amb un 93,5% dels vots emesos, que han estat els d'un 25% dels ciutadans convocats. El no s'ha endut un 5,4% dels vots. Un total de 15.042 santcugatencs han excercit el seu dret a vot, el que representa un de cada quatre convocats, tots els majors de 16 anys empadronats a la ciutat.

Els responsables de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació han valorat positivament els resultats i han qualificat la jornada d'aquest diumenge "d'històrica". El dia s'ha desenvolupat sense incidents en cap dels vuit col·legis electorals que s'han habilitat en el municipi.

Un total de 14.002 santcugatencs han donat aquest diumenge el seu vot afirmatiu a la pregunta "Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?".

El portaveu de la plataforma, Víctor Alexandre, ha donat per bons els resultats tenint en compte les dificultats amb què la plataforma s'ha trobat per fer arribar el missatge a tota la població.

Alexandre ha assegurat que es tracta d'un resultat exitós perquè "s'ha posat el tema de la independència al carrer", alhora que s'ha aconseguit "esfondrar el tòpic" que l'independentisme correspon a sectors minoritaris.

En aquest sentit Alexandre ha indicat que ara la classe política haurà de "posicionar-se" i que ja no podrà acollir-se a tòpics.

La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat en els vuit col·legis electorals del municipi. Un dels punts més concorreguts ha estat del Club Muntanyenc, que precisament és on s'han apropat més electors. La celebració ha finalitzat al voltant de les dotze de la nit a la seu del Club Muntanyenc on una cinquantena de persones s'han concentrat per conèixer els resultats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.