Economia

L'economia espanyola atenua la seva caiguda trimestral al 0,3%

L'economia espanyola continua caient, però amb menys virulència. El PIB interanual se situa en el 4% negatiu, i confirma les xifres avançades per l'Institut Nacional d'Estadística

L'economia espanyola es va contraure el tercer trimestre un 0,3%, vuit dècimes menys en relació amb el segon trimestre, i va fixar una taxa interanual del 4% negativa, dues dècimes menys que el trimestre precedent.

Així, segons ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha hagut una suavització de la caiguda, tot i que amb aquest ja són cinc trimestres consecutius en negatiu els que ha registrat el PIB espanyol, que tècnicament va entrar en recessió a finals de l'any passat, quan va sumar el seu segon trimestre en negatiu.

Les dades coincideixen amb l'indicador avançat de la comptabilitat que es va publicar el 12 de novembre.

A més, l'INE indica que en un any l'ocupació s'ha reduït d'un 7,2%, que equival a la destrucció d'1.300.000 llocs de treball nets a temps complet. Per sectors, la principal reculada se centra en la indústria, seguida per la construcció i en menor mesura els serveis, tot i que en els tres casos la caiguda no va a més.

L'INE ha volgut remarcar també que tant l'economia de la UE com la de l'eurozona han mostrat "evolucions similars" a les del PIB espanyol en el tercer trimestre per la millora de la seva evolució interanual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.