Economia

Laporta demana el sí a la independència per "despertar" la consciència nacional

El president del Barça acapara el protagonisme del final de campanya per a les consultes del 28-F

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha visitat aquest divendres Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa) per donar suport a l'acte organitzat per Òmnium Cultural per demanar el sí a la consulta independentista que se celebrarà aquest diumenge. "El sí és un pas previ per aconseguir que Catalunya sigui reconeguda com a Estat de ple dret a nivell internacional i perquè els catalans existim amb normalitat al món" ha afirmat el president del club durant el discurs que ha pronunciat davant unes 200 persones. L'acte s'ha celebrat a la plaça major del poble durant una jornada festiva amb gegants, percussionistes i música en directe.

Laporta ha subratllat la importància d'aquestes consultes a Catalunya perquè permeten "despertar la consciència nacional" i "remoure les consciències". "Fa molt temps que estem narcotitzats i ja és hora que ens despertem", ha dit, alhora que ha defensat que cal fer-ho amb civisme i respecte.

Durant el seu discurs, ha reivindicat un Estat propi per a Catalunya per poder ser reconeguts de ple dret davant la comunitat internacional i sobretot per poder prosperar amb unes polítiques pròpies que permetin gestionar els propis recursos. "És incontestable que amb un Estat català que defensi els seus interessos tindrem millors hospitals, escoles, carreteres i millorarà el benestar dels catalans", ha argumentat. També s'ha definit la lluita per la defensa dels drets de Catalunya com "la més romàntica a la qual pot aspirar un poble", i ha afegit que el poble català ja ha fet tots els mèrits per lluitar per la llibertat.

La jornada per al sí ha començat a dos quarts de vuit del vespre i ha comptat amb unes 200 persones de públic, entre els quals hi havia molts seguidors del Barça. Geganters, percussionistes, sardanistes i la música del cantautor Jordi Batiste han amenitzat l'acte, que ha comptat amb els parlaments del president d'Òmnium a la Garrotxa, Jordi Ferrer, l'historiador Jordi Bilbeny i Elisenda Paluzie de Sobirania i Progrés, entre d'altres.

Aquest acte, amb la presència de Laporta, ha restat protagonisme al tancament oficial de la campanya del 28-F, organitzat per la Coordinadora Nacional per les Consultes, que s'ha fet a Cardona amb Alfons López Tena i Uriel Bertran, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.