Economia

Salgado assegura que els impostos no s'apujaran més al gener

Amb tot, assegura que les pujades dels impostos especials mai s'anuncien i rebutja les receptes "miraculoses" contra l'atur

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha indicat avui que "no hi haurà més pujades d'impostos al gener" i ha precisat que, en tot cas, es valorarà l'eficàcia de l'últim augment quan s'elaborin els Pressupostos del 2011.

Salgado ha indicat que el govern central no vol modificar el xec nadó, ni pujar el marginal de l'IRPF per a les rendes més altes però ha dit que "les pujades dels impostos especials mai s'anuncien".

Durant la seva participació al fòrum Cinco Dias, Salgado ha defensat l'actual política fiscal del govern espanyol ha assegurat que l'increment previst de la recaptació el 2010 permetrà mantenir els incentius en l'economia sense que això suposi "pressions excessives" per als comptes públics.

Així, ha apostat per mantenir la política d'estímuls a l'economia mentre no es consolidi la recuperació, encara que també ha advertit que el moment de retirada serà important, perquè "si hi hagués un excés de liquiditat, es produiria un repunt de l'IPC".

En el cas de l'atur, Salgado ha considerat que les xifres de l'atur que va llançar l'Enquesta de Població Activa (EPA) en el tercer trimestre, amb un descens de 14.100 persones, indiquen una "ruptura de tendència" en la destrucció d'ocupació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.