Economia

Serra Ramoneda considera que les fusions de caixes sense intervenció política és una cosa que "no es creu ni el president Montilla"

L'expresident de Caixa Catalunya i catedràtic d'economia assegura que insistir en la fusió de les entitats d'estalvis és un "tema absurd"

L'expresident de Caixa Catalunya i catedràtic d'economia Antoni Serra Ramoneda ha dit que insistir en la fusió de caixes d'estalvis catalanes és un "tema absurd" i que una cosa és fer una fusió per guanyar sinergies i una altra "per apagar un foc".

I, dit això, ha assegurat que les fusions sense intervenció política és una cosa que "no es creu ni el president Montilla". "Això és impossible", ha dit, i ha afegit que "està molt bé dir-ho, però no s'ho creu ningú".

Així doncs, Serra Ramoneda ha assenyalat, en declaracions a l'emissora RAC 1, que "s'insisteix a pensar que la solució dins de Catalunya siguin les fusions" però "jo, sincerament, com a economista no ho veig".

Al seu entendre, en aquesta idea "hi ha una contradicció", ja que "sempre s'ha dit que el gran avantatge de les caixes era la seva implantació territorial", però, si es comencen a fusionar les entitats, "la implantació territorial es perd", motiu pel qual "guanyarem dimensió, però perdrem identificació territorial".

Aquest dimecres, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va dir que preveu fusions entre caixes d'estalvis catalanes i va afirmar que és "conscient" que aquestes entitats hauran de guanyar dimensió "per poder competir en el futur", encara que va puntualitzar que aquestes operacions estan en mans de l'autonomia de les entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.